Legitimerad naprapat i Stockholm

Behöver du behandling i rygg, nacke, muskler eller leder med fokus på funktion och smärtlindring av naprapat i Stockholm? 

Naprapat i Stockholm på Adolf Fredriks Fysiocenter

Naprapat i Stockholm för hjälp av både akut och kronisk skada

På Adolf Fredriks Fysiocenter så ingår naprapat i avtalet med Region Stockholm (fd Landstinget). Det är ett fåtal kliniker i Stockholm som erbjuder det. Innebär att en behandling kostar 200 kr och högkostnadsskydd samt frikort gäller.
Detta erbjuder klinikerna på Drottninggatan 114 i City samt Jakobsbergskliniken på Järfällavägen 106.

BOKA TID

OBS! Kötiderna kan vara långa då efterfrågan på naprapatbehandling är mycket stor.

 

Fler metoder kombineras under en naprapatbehandling:

  1. Manipulation som är naprapatens viktigaste behandlingsmetod är en teknik där man med olika behandlingsgrepp normaliserar rörligheten och funktionen i leder. Här använder naprapaten mycket specifika handgrepp som utförs med hög hastighet, litet rörelseutslag och med så lite kraft som möjligt.

  2. Mobilisering är ett alternativ till manipulation som skiljer naprapaten från de flesta andra yrkesgrupper inom manuell medicin. Vid mobiliseringen tas mycket specifika och lednära handgrepp som sedan utförs långsamt till skillnad från manipulationen. Även mobiliseringen används för att normalisera ledrörligheten och återvinna funktionen.

  3. Triggerpunktsbehandling används för att minska lokal smärta men även smärtutstrålning. De spända muskelsträngarna behandlas med flera olika metoder där muskeltöjning är en gemensam komponent.

  4. Muskeltöjning (stretching) används för att minska muskelspänning och normalisera rörlighet och funktion.

  5. Naprapaten ger ofta träningsråd. Här ställs alltid patientens styrka i relation till rörligheten och övningarna kan bestå av såväl muskeltöjning som specifik eller allmän styrke- och konditionsträning.

  6. Råd om ergonomi och hur patienten skall klara sitt vardagliga liv är andra viktiga delar som diskuteras. Naprapaten har god kunskap i att göra arbetsplatsanalyser och i att åtgärda eventuella problem.

  7. Olika fysikaliska hjälpmedel som stötvågsbehandling, TENS, ultraljud, medicinsk laser och djupverkande värmebehandling (kapacitiv el) användes som komplement i behandlingen. Inom till exempel idrottsskadebehandlingen, som är ett viktigt område för naprapater, är dessa metoder viktiga. De flesta naprapater på Adolf Fredriks Fysiocenter har dessutom vidareutbildning i akupunktur.